HTML 5 for fremtiden

Den ny standard indvarsler nye tider for hvad der kan laves i en web-browser.

HTML 5 åbner for nye muligheder når det gælder hjemmesider, og i endnu højere grad, når talen falder på web applikationer.

Standarden er endnu ikke officiel, men alle moderne browsere understøtter allerede en meget stor del af de features der er en del af standarden, og samtidigt bliver der tilføjer nye features med en næsten halsbrækkende hastighed.

Godt nyt for alle typer hjemmesider

Da det er klart nu at en web browser der vil have en fremtid er tvunget til at understøtte HTML 5 standarden, betyder det at der nu endelig kan gøres op med alle de dårligdomme som visse browsere (ja, det er Internet Explorer vi tænker på) har tvunget udviklere af hjemmesider til at bruge tid på at arbejde sig uden om.

Standarden indeholder en række tiltag der også giver forbedringer for "almindelige" hjemmesider. F.eks er det muligt at lave bedre opmærkning, så søgemaskiner bedre kan forstå indholdet. Men det væsentligste er at stort set alt hvad der er brug for vil fungere ens på tværs af browsere.

Ekstra godt for web-applikationer

Når talen kommer på web-applikationer, så er der endnu mere at hente i den ny standard. Tidligere var det nødvendigt at ty til diverse former for browser plug-ins for at kunne lave noget der virker som en normal applikation - det var nødvendigt for at komme ud over de begrænsninger som tidligere HTML standarder har.

Med HTML 5 er det nu muligt at lave avancerede web applikationer der i flere tilfælde vil kunne gøre desktop-applikationer overflødige.