Udvikling

CodeDroids har en meget stærk programmeringsmæssig baggrund. Vi har lang tids erfaring med udvikling af komplekse, database-baserede IT-systemer.

I dagens IT-landskab er avancerede løsninger som oftest en blanding af web-teknologier, klient/server- og database-løsninger . Men alle de nyeste teknologier hjælper ikke noget såfremt de ikke løser den faktiske opgave.

Der er desværre alt for mange eksempler på at udviklingsprojekter, der løber af sporet. Som oftest tager de længere tid end beregnet, og koster derfor også mere end beregnet. Og hvad der er allerværst, de løser ikke den opgave de skulle.

Der er mange årsager til at det går sådan, hvilket blot understreger kompleksiteten i forbindelse med programudvikling, men det faktisk muligt gardere sig imod en række faktorer. Og endnu vigtigere, muligt at tilpasse projektet løbende såfremt forudsætningerne ændrer sig undervejs.

Det er klart, at uden et tæt parløb mellem jer som de der har ekspertisen omkring hvad løsningen skal kunne og os som dem der har ekspertisen omkring hvordan løsningen så skal laves, så går det ikke.

Vores tilgang programudvikling er en blanding af stor erfaring, sund fornuft, avancerede metodikker og ikke mindst evnen til at lytte til jeres ønsker og sætte os ind i problemstillingen...

Sund fornuft

Sund fornuft lyder måske ikke som noget revolutionerende i en branche hvor man ellers slynger om sig med eksotiske fagudtryk og uigennemskuelige forkortelser. Men netop derfor er det vigtigt.

Det er vores opgave at være på forkant med udviklingen inden for branchen, det er fascinationen der driver de fleste af os. Vi er også klar over at I som kunde, nok er noget mindre fascineret af, hvilken dippedut der nu gør hvad. Og det har vi det helt fint med. Vi kan vores kram, og I kan jeres .

Og derfor er vores første opgave i et projektforløb at få en forståelse for de begreber I bruger inden for jeres forretningsområde. Noget så enkelt som at være enige om, hvad der menes når bestemte begreber anvendes - sund fornuft, ja og hos os er det en del af den metodik vi anvender.

Metodikker

CodeDroids tror ikke på at der findes en enkelt udviklingsmetode, der dækker alle behov. Vi tilpasser disciplinerne efter opgaven - ikke alle opgaver kræver 1000 siders dokumentation. Vi bruger hovedsageligt eXtreme Programming (XP) som retningslinier i forbindelse med udviklingsprojekter. Som oftest tager strukturerede udviklingsmetoder udgangspunkt i en teoretisk model, hvorimod XP i højere grad er baseret på praktiske erfaringer.

Det gør XP til et meget anvendeligt værktøj, den tager højde for at vi ikke lever i den perfekte verden, og hvad der i starten af et projekt ligner en god ide, sidenhen har viser sig ikke at være det. Ved at erkende dette fra begyndelsen, kan man faktisk forberede sig på det og på den måde minimere omkostningen ved at implementere den nye, forbedrede ide.

På den måde øger man væsentlig chancen for at projektet kommer i mål.

Værktøjer

Ud over at vælge den rigtige udviklingsmetode, så bruger vi også tid på at evaluere forskellige værktøjer til løsning af opgaven.

Vi har stor erfaring med en række produkter, som vi ved dækker en meget stor del af alle de udviklingsopgaver vi kommer ud for. Skulle opgaven diktere andre værktøjer så bruger vi dem. Vi finder det meget vigtigt at udviklere har en generel og bred teoretisk baggrund, så de kan tilegne sig ny viden hurtigt og effektivt. Modsætningen er de udviklere der 'kun' har tilegnet sig viden om et enkelt produkt - sjovt nok ender de op med at anbefale netop det produkt som det bedste værktøj til alle opgaver...