Værktøjskassen

Vi har valgt at fokusere på række moderne værktøjer til programudvikling. De er valgt ud fra en lang række kriterier, og er de væsentligste inden for deres respektive områder.

Vi arbejder også med andre værktøjer i det omfang opgaven dikterer det.

Web-teknologier

Fra sin spæde start, da Tim Berners-Lee udviklede den første web browser hos CERN, til i dag, hvor internet/web-baserede teknologier dukker op flere og flere steder, er udviklingen gået utrolig stærkt. Netop derfor er det vigtigt at bruge de mest effektive værktøjer til at løse opgaverne.

Vi har specialiseret os i OpenCms, JSP og Grails-løsninger. De tre værktøjer dækker hele spectret af relevante teknologier, og næsten uanset opgaven vil et af dem vise sig at være det perfekte valg.

Desktop/klient-udvikling

Når man skal lave en desktop applikation i dag, er en af de første ting man skal overveje, hvorvidt man ønsker et produkt der kan afvikles på flere forskellige operativsystemer, eller om ens målgruppe befinder sig på een bestemt platform.

Java

Skal man lave programmer, der kan afvikles på en hel række forskellige operativsystemer, så kommer man ikke uden om Java. Swing er Java's bud på en programmeringsgrænseflade til at lave grafisk brugergrænseflader med.

Java og Swing bliver rigtigt interessante i forbindelse med klient/server systemer. Det er f.eks. muligt at lave Java klienter der erstatter den almindelige web-browser i forbindelse med web-baserede løsninger. Det betyder bedre muligheder for at skræddersy brugergrænsefladen for at opnå en bedre bruger-oplevelse, samtidigt med at nogle beregninger kan flyttes fra serveren til klientmaskinen.

Databaser-løsninger

Næsten vigtigere end operativsystemets stabilitet, er det at ens database er stabil og dermed at ens data er sikre. Derfor koncentrerer vi os om database systemer, der gennem stor udbredelse og lang tid på markedet har bevist deres værd.

MySQL

Berømt for sin gode performance når det gælder hastighed og berygtet for sin manglende understøttelse af væsentlige features såsom transaktioner. Uanset meningerne, så er MySQL i dag meget udbredt og gennemprøvet, og udviklingen står ikke stille. MySQL kan nu kombineres med en InnoDB backend, og opnår på den måde transaktionssupport (ACID compliance).