Mobiliser hjemmesiden

Flere og flere bruger mobile enheder såsom smartphones til at se hjemmesider. Hjælp dine brugere til en bedre oplevelse!

Den store udbredelse af moderne smartphones betyder at en stigende andel af de besøgende på hjemmesider kigger på siden via en forholdsvis lille skærm.

Det betyder at hvad der fungerer rigtig godt i en desktop-browser, ikke længere fungerer optimalt. Smartphones styres typisk med en finger på en touch-skærm, og henter ofte data over telefon-netværket. Der er derfor en række udfordringer som man skal tage højde for når man skal give sine "mobile" besøgende på hjemmesiden en god oplevelse:

  • Med skærmstørrelser på 3-5 tommer er det oplagt at der ikke kan vises samme mængde information som på en normal desktop-skærm.
  • Det er meget mere unøjagtigt at bruge en finger til at klikke med (ikke mindst på en lille skærm) end når man kan bruge musen på sin desktop-computer.
  • Mobile data-forbindelser er langsommere end både trådløse og trådede netværksforbindelser, og der er typisk også en begrænsning på hvor meget data man kan hente uden at skulle betale ekstra.

Alle tre punkter kræver at man tilpasser indholdet på hjemmesiden når det vises på en smartphone.

Heldigvis betyder det ikke at man er nødsaget til at skulle vedligeholde to versioner af sin hjemmeside, i det mindste ikke hvis man bruger vores OpenCms-løsning. Kontakt os for at høre nærmere.